Kedvencek közé -
   
Legyen ez a kezdőlapom!  
 
Devils MC

 

 

   1985-ben még semmiképpen sem nevezhettük hazánkat demokratikusnak. Inkább egy politika által irányított rendőrállam volt.
Miért fontos ez egy MC történetében? Mert a klubunk közös élete ekkor kezdődött!
Középiskolás korunkban jött össze a társaságunk. A tucatnyi motoros srácot a közös érdeklődési kör jellemezte. Csak a motor számított. Minden nap találkoztunk, szereltük a motorjainkat, és mentünk mindenfelé. Inkább benzinre költöttünk, mint kajára.
   Társaságunk többször találkozott az indokolatlan kötözködéssel a helyi hatóságok részéről. "Ha azonnal nem hagyjátok abba a csoportosulást, mindenkit beviszünk!" - ez a mondat már rezignáltan érintett minket. Pláne mikor '85-ben felraktuk a hátunkra a colort! Nagyon nehéz időszak volt, mire a hatóságok - sőt, talán az egész társadalom - megértette, a motorosok nem a rendszer megdöntésére gyülekező bankrablók!
   Mára a helyzet gyökeresen megváltozott. Ha motorost látnak egy étteremben, már örömmel lép hozzájuk a pincér, a rendőrség sem tekint első számú közellenségnek minket. Már csak egy valódi érdekképviseleti szerv hiányzik, s teljes lenne a Kánaán! Ja az országunk GDP-je is felmehetne mondjuk a tízszeresére...
   De térjünk vissza a klubra! Életünket úgy alakítottuk ki, hogy semmilyen tapasztalatunk nem volt más, régebbi motorosélettel rendelkező országok motoros társadalmáról, klubéletéről. Mai szemmel nézve sok mindent kellene másképpen csinálnunk, de akkoriban még a Szelíd motorosok is a betiltott filmek között szerepelt. Honnan lett volna infónk?
   Faragtuk az MZ-inket, Jawa-inkat és aggódtunk, hogyan lesz átépítési engedélyünk. Aztán gürcöltünk, hogy a bírságot kifizethessük, és visszakapjuk a rendszámot.
   Megtörtént, hogy este le akartunk menni a Velencei-tóra. OK, mondta egyikünk este 7-kor, de előbb fel kell hegeszteni az MZ kuplungját, mert lepörgött. Éjfélkor el is indultunk, a 12 motorral reggel 5-re értünk a vízpartra. Ennyire volt épkézláb a járműparkunk! És lefeküdtünk aludni, csak úgy a csillagok alatt.
   Reggel persze zsongásra ébredtünk, s ahogy kinyitottuk a szemünket, már tudhattuk a szomorú tényt: hajnalban a szabadstrandot választottuk hálóhelyül! Elég furcsán néztek ránk.
   Aztán 89-90-ben elkezdődött a csoda! Japán motorokat lehetett venni! Ha öt évvel előbb valaki ezt meséli, kiröhögjük!
A társaság motorjainak formálódása közben ennél sokkal fontosabb dolog is történt. A klub formálódott! Elmentek azok, akik nem ezt az irányvonalat választották, és olyanok jöttek, akikkel emberileg sokat nyertünk!
1992-ben megszerveztük az első motorostalálkozónkat. 94-ben az első börzénket, majd 97-ben a Motor Show-t. A rendezvényeinknél az vezetett minket, hogy akkoriban nem volt magunknak való buli. Az MMSZ rendezvényeken 9-kor takarodót fújtak. Kénytelenek voltunk megteremteni magunknak azt a közeget, ahol jól és önfeledten szórakozhatunk.
'95-ben megszereztük a klubházunkat, pontosabban a helyet, ahol áll. A düledező putri helyén négy év kemény fizikai munkájával alakítottuk ki azt a helyet, ahol minden este összegyűlhetünk. Azóta - mikor időnk és lehetőségünk van rá - folyamatosan és céltudatosan fejlesztjük a helyet.
Határozott elképzelésünk van arról hogyan kell egy klubnak felépülnie.
- legalább hat-hét tagja legyen a klubnak,
- a tagok komoly, nagyköbcentis, hosszú távon is megbízható motorokkal rendelkezzenek,
- a klubnak legyen többlépcsős tagfelvételi rendje,
- a klubnak legyen klubháza,
- a klub legyen egységes,
- a klubot tudja valaki képviselni,
- a klub rendszeresen tartson klubgyűlést.

    Jelenleg a Devils MC három városban (Budapest, Debrecen és Kecskemét) huszonöt tagot számlál, ebből egy prospect és négy hangaround. A klub összetartásának még ma is a barátság az alapja, és erre nagyon büszkék vagyunk így több, mint két évtized után.
2001. januárjában kötöttünk chapter szövetséget két hazai motorosklubbal. Mindkét klub 1994-ben alakult. A szövetségre az adott alapot, hogy a megelőző pár évben nagyon közel került hozzánk a két társaság. Gondolkodásunk az életről, motorozásról, klubéletről nagyon hasonlatosnak tűnt a miénkkel, valamint többszörösen is baráti szálak kötődtek egyes tagok között. Így hát 2002. január 31-től a kecskeméti Amigos of Rock'n Road MC, és a debreceni Holy Gasoline MC a Devils MC Chaptere lett!
Itt tartunk most. És mik a céljaink?
   Szeretnénk a rendezvényeinkkel továbbra is irányt mutatni, mi a jó és mi a rossz. Az újszilvási buli színvonalával és méretével egy közép-európai mega-party-t hoztunk létre. Nem így kezdődött, hanem egy majdnem tisztán meghívásos bulival. A jó hangulat eredménye a mai méret.
   A börzével valós igényt elégítünk ki egy kis szezonon kívüli bulira, ahol még alkatrészt is vehetsz - nagyon olcsón!
A Devils Motor Show-t, a magyar motorépítő bajnokságot missziónak tekintjük! Igenis meg kell mutatni az ország motorosainak, és motor-építőinek, hogy van színvonalas átépítés itthon is! Annak ellenére, hogy egy hazai átépítő sokszor annyiból épít, mint amennyit Amerikában, vagy Franciaországban egy felnire költenek.
   Megalakulása óta tagja vagyunk a HMCF-nek (Magyar Motorosklubok Szövetsége), baráti kapcsolatokat ápolunk a magyar és számos külföldi motorosklubbal. Utóbbiak közül számunkra a német Seventyfour or More Harley Club a legfontosabb, velük 1992 óta tart a barátság, évente több alkalommal találkozunk valahol Európában, Magyarországon, vagy náluk.
A Devils MC tagjainál nem követelmény a Harley, de mára a tagok kétharmada ezzel a típussal közlekedik (A kecskeméti chapterben csak Harley-k vannak!), illetve jelentős az épített motorok száma is.

Köszönjük, hogy megtekinted honlapunkat!

Devils MC Hungary