Kedvencek közé -
   
Legyen ez a kezdőlapom!  
 
Devils MC

 

A Devils MC nyilatkozata az jszilvsi motorostallkozval kapcsolatban:

A Devils MC 1992-ben rendezte els nyitott motorosbulijt jszilvson. Az els, szinte csak szjhagyomny tjn terjed bulira 500 motoros rkezett, s tlttt egytt egy felejthetetlen htvgt. Ez az esemny, helyszn a kvetkez vekben alapot adott sok azta is tart kapcsolatnak, bartsgnak, klubok, kzssgek kialakulsnak.
A rendezvny hamar kintte magt, s Kzp-Eurpa egyik legnagyobb nemzetkzi motorostallkozjv vlt. Kzben a Devils MC fejlesztette az eleinte „puszta” terletet, 2000 fa elltetsvel, t, sziget, domb, vrkapu, elhunyt motorosok szobor emlkmve, lland sznpad, s j nhny klnlegessg kialaktsval.
A tallkozn olyan zenekarok lptek fel, mint a Tankcsapda, az Irigy Hnaljmirigy, Dek Bill Gyula, Krptia, Karthago, Eurosmith (I), Beatrice, Hammerschmitt (D), illetve komplett sznhzi eladsok, mint pl. az Istvn a Kirly.
2008-ban a klub fjdalmas dntst hozott. Az vente visszatr sorozatos idjrsi anomlik, a ltogati ltszm cskkense, az Abonyi t ptsvel (fasorkivgs) jr nehzsgek, valamint a tagok letnek alakulsa miatt nem rendezett tbb nyri motorosbulit.
A legnagyobb elkszt, s lebonyolt munkt ignyl, s egyben legkockzatosabb rendezvnynket a lelknkben ugyan nap, mint nap feleleventjk, de a legendt lezrtnak tekintjk.
Petrnyi Csaba polgrmester rnak, s eldjnek, Fehr Tibornak ksznjk a segtsgt! A segtksz faluval, nkormnyzattal, sajnos a jvben mr tbbet nem tltnk egytt vente egy kemny, de nagyon szp hetet.
Dntsnkkel egy fontos dologban elrbb lphettnk. A Devils MC elktelezett abban, hogy a hazai motorptk magyar s nemzetkzi ismertsgt, valamint az ptssel kapcsolatos kultrt segtse. Errl szl rendezvnynk, a Devils Motor Show, az autkkal sszevont nevn: EMAT. Erre a tavaszi rendezvnynkre most mr jobban koncentrlhatunk, s az eredmny egsz jl alakul. (www.emat.hu)
17 ves mltra tekint vissza a magyar motorpts versenye, aminek rsztvevi Eurpa Bajnoki cmmel, Vilgbajnoki dobogs eredmnyekkel, s szmos nemzetkzi djjal bszklkedhetnek. A nemzetkzi versenyen a legjobb ptett motorok s dbbenetes hot rod autk versenyeznek.
Az EMAT a Visegrdi Orszgok Kzs Bajnoksgnak alaptja, s idn mr a Motorpt Vilgbajnoksg hivatalos llomsa. A Wild Magazin segtsgvel a gyztes motor jutalma tbbek kztt a motor Vilgbajnoksgra kijutsa!
Az EMAT mrcius 22-24-n ismt impozns helysznen, a Hungexpo-n vrja a motorosokat, az Auto-Motor Tuning Show keretein bell. A kprzatos pts motorok kzl a gyztesek djainak tbbsgt a Zodiac biztostja.
2013. jniusban jszilvson, az eredeti helysznen az nkormnyzat s a Betyrsereg Motoros Kln j rendezvnyt szervez. Az nkormnyzatnak s a Betyrseregnek szintn sok sikert kvnunk a motoros tallkozhoz, mi pedig mg egyszer ksznjk az eddigi buli lehetsgeket!


Kapcsold link: jszilvs honlapja


 
   

   A 90-es vek elejn az MMSZ-rendezvnyektl megcsmrltt klubunk tbb szz, vagy taln tbb ezer hazai motorossal egytt vgyott mr arra, hogy vgre a neknk megfelel krlmnyek kztt jhessen ssze a hasonszrekkel.
Az orszgton, vagy valamelyik vzparton val vletlen sszetallkozsok utn tudatosan kezdtnk el keresni egy olyan helyet, ahol az sszes bartunkat vendgl tudnnk ltni. Prblkoztunk kempingekben, TSZ terleteken, s tbb nkormnyzatnl is. Akkoriban mg a motorosoktl irtztak, s mindenhol elutastst kaptunk. Persze a valdi okot soha nem mondtk meg, de a vgeredmny ugyanaz volt: oda nem mehet szz motoros szrakozni! Aztn Gyuri a klubbl sszeakadt a kocsmban (neki ott van telke ) jszilvs polgrmestervel. Ez a tallkozs kihatott a klubunkra, jszilvsra, s nagyon sok motorosra is! Mi trtnt az ominzus beszlgets kzben? Elhangzott Fehr Tibor (a Polgrmester r) szjbl egy olyan mondat... Na de idzzk sz szerint!
"Motoros bulit jszilvson? Persze, mirt ne!"
   Elszr el se hittk, hogy sikerlt, de aztn elosztottuk a feladatokat s munkhoz lttunk. 1992 jniusnak utols hetben pedig ott grcltnk a pusztban, s bztunk benne, hogy elkszlnk a htvgre.
   A helyszn ressge az els pillanatban ijeszt volt, hiszen mindent neknk kellett megcsinlni, semmi sem volt kszen. Ugyanakkor tudtuk, hogy elny is ez egyben. A sajt elkpzelseink alapjn rendezhetjk be a terletet, nem kell a ksz dolgokhoz alkalmazkodni! A strakat, a kocsmt, a sznpadot oda rakjuk, ahova akarjuk!
Az Alligator MC mr cstrtkn megrkezett, aztn pnteken meg csak jttek s jttek a gpek, mi meg csak multunk. Hiszen nem is reklmoztunk! ssz-vissz egy ksza szrlapunk volt, s mindegyiknk szlt az sszes motoros havernak.
450-en gyltnk ssze, s egy csaldias, barti, m mgis fergeteges party alakult ki, ahol mg az sem szmtott, hogy a sztriptztncosn nem jtt el. Egy src vetkztt le helyette - nagy sikerrel! Aki ezen a bulin ott volt, abban biztos pozitv nyomokat hagyott! Vasrnap a bcszkodskor pontosan tudhattuk, hogy mindenki el fog jnni legkzelebb is!
s el is jtt, de szlt mg egy pr motoros cimbornak. A kellemes emlkeknek ksznheten 93-ban mr hromszor annyian voltak, mint az elz vben.
   Azta a kznsggel - veletek, motorosokkal - egytt formldunk, formldik a rendezvny is, s ez a j pr ezer ft kitev csoport, akinek hasonl az rdekldse, folyamatosan sajt kultrval, s szoksokkal rendelkez rtegg alakul.
Nagyon j, hogy a tbbi "fekete" Motoros Klubbal - bartainkkal - egytt ennek rszesei s kialakti lehettnk!
1992 ta mr sokszor gyltek ssze a motorosok az jszilvs melletti pusztn. A buli folyamatosan fejldik, formldik.

Miben is vehet ez szre? A fontos: 16 v alatt 1500 ft ltettnk el!

   Nzzk a zenekarokat! A zenei repertort klubunk mindig klnsen nagy gonddal lltotta ssze. Soha nem a "jelentkez" zenekarokbl vlasztunk (sejthetitek, mennyien vannak!), hanem a sajt magunknak tetszket keressk meg.
Akiket a kezdetek ta mr megkerestnk: (s milyen kitn msort adtak!) Harley Davidson Band, Damned Road, Bomber, Bulldzer, Rat Boys, Black Riders, Blues Company, Bad Times, Cik Cakk Company, Tequila, Carmen, Junkies, Stexas, Nemcsak Berry... s persze: Karthago, Irigy Hnaljmirigy, Ganxsta Zolee s a Kartel, Dek Bill Gyula s Hob egytt, P. Mobil, a Beatrice Nagy Ferval, a Tankcsapda, s persze a klfldi sztrok, a Hammerschmitt Mnchenbl, vagy az Eurosmith Rmbl!
Nagyon j koncerteket lvezhettnk vgig!
   2007-ben j koncepcival lltunk el: sznhzi elads volt szombaton, mghozz az Istvn a Kirly c. rkrvny Szrnyi m. 2008-ban sem maradunk rockopera nlkl. Szombat este Magyarorszg legsikeresebb sznhzi trsulata, a Budapesti Operettsznhz adja el a musical msort!

   Az infrastruktra az vek mltval ma mr magtl rtetd. Ott a Bungee Jumping torony, amibl nem csak kiugrani lehet, hanem felmenni krlnzni - ekkor mulhatsz el igazn a tbor mreteit megltva. Termszetes az esti tzijtk, a mega sznpad, a srknyreplsi lehetsg, az orszg egyik legnagyobb srstra, a 100%-ban professzionlis hang-, s fnytechnika, s az, hogy 30-40 motorosbolt jelenik meg a helysznen.
   A bf: a Devils Meeting-nek mindig sajt fizeteszkze van: a Devils Dollr. Tudjtok mi ennek az rtelme? Elszr is megvan a maga hangulata. De ennl sokkal fontosabb, ami mr biztos feltnt nektek:
Az jszilvsi bfben nincs sorban lls!
Ez nagymrtkben ksznhet a Devils Dollrnak, amibl csak 1, 5 s 10$-os cmleteket adunk ki. Felgyorsul tle a bf, s el tud ltni ennyi embert.

Elrkeztnk a legfontosabbhoz: jszilvsra mindenki eljn!

   A ltszm folyamatosan emelkedik, itt mindenki megtallhat. (mr ha van trelmed megkeresni...) Az utols vekben ugyan csak egy pr szzzal vente, de ennek taln az az oka, hogy tbben nem is jrnak motoros bulikra! Mindenesetre 2000-ben 6500-an* jttek el, s ltalban ez is a ltszm! A ltogatk 10%-a klfldi, elssorban nmet, osztrk s olasz.
Ebbe a komoly motorosltszmba csak a tbor motoros terletre belpket szmoltuk. Nem tekintjk azt a majdnem mg egyszer ennyi embert, aki a falu s a tbor kztti kocsma s rus-soron mulat - k nem motorral jttek!

J szrakozst a kpekhez!