Kedvencek közé -
   
Legyen ez a kezdőlapom!  
 
Devils MC

 

A Devils MC nyilatkozata az újszilvási motorostalálkozóval kapcsolatban:

A Devils MC 1992-ben rendezte első nyitott motorosbuliját Újszilváson. Az első, szinte csak szájhagyomány útján terjedő bulira 500 motoros érkezett, és töltött együtt egy felejthetetlen hétvégét. Ez az esemény, helyszín a következő években alapot adott sok azóta is tartó kapcsolatnak, barátságnak, klubok, közösségek kialakulásának.
A rendezvény hamar kinőtte magát, és Közép-Európa egyik legnagyobb nemzetközi motorostalálkozójává vált. Közben a Devils MC fejlesztette az eleinte „puszta” területet, 2000 fa elültetésével, tó, sziget, domb, várkapu, elhunyt motorosok szobor emlékműve, állandó színpad, és jó néhány különlegesség kialakításával.
A találkozón olyan zenekarok léptek fel, mint a Tankcsapda, az Irigy Hónaljmirigy, Deák Bill Gyula, Kárpátia, Karthago, Eurosmith (I), Beatrice, Hammerschmitt (D), illetve komplett színházi előadások, mint pl. az István a Király.
2008-ban a klub fájdalmas döntést hozott. Az évente visszatérő sorozatos időjárási anomáliák, a látogatói létszám csökkenése, az Abonyi út építésével (fasorkivágás) járó nehézségek, valamint a tagok életének alakulása miatt nem rendezett több nyári motorosbulit.
A legnagyobb előkészítő, és lebonyolító munkát igénylő, és egyben legkockázatosabb rendezvényünket a lelkünkben ugyan nap, mint nap felelevenítjük, de a legendát lezártnak tekintjük.
Petrányi Csaba polgármester úrnak, és elődjének, Fehér Tibornak köszönjük a segítségét! A segítőkész faluval, önkormányzattal, sajnos a jövőben már többet nem töltünk együtt évente egy kemény, de nagyon szép hetet.
Döntésünkkel egy fontos dologban előrébb léphettünk. A Devils MC elkötelezett abban, hogy a hazai motorépítők magyar és nemzetközi ismertségét, valamint az építéssel kapcsolatos kultúrát segítse. Erről szól rendezvényünk, a Devils Motor Show, az autókkal összevont nevén: EMAT. Erre a tavaszi rendezvényünkre most már jobban koncentrálhatunk, és az eredmény egész jól alakul. (www.emat.hu)
17 éves múltra tekint vissza a magyar motorépítés versenye, aminek résztvevői Európa Bajnoki címmel, Világbajnoki dobogós eredményekkel, és számos nemzetközi díjjal büszkélkedhetnek. A nemzetközi versenyen a legjobb épített motorok és döbbenetes hot rod autók versenyeznek.
Az EMAT a Visegrádi Országok Közös Bajnokságának alapítója, és idén már a Motorépítő Világbajnokság hivatalos állomása. A Wild Magazin segítségével a győztes motor jutalma többek között a motor Világbajnokságra kijutása!
Az EMAT március 22-24-én ismét impozáns helyszínen, a Hungexpo-n várja a motorosokat, az Auto-Motor Tuning Show keretein belül. A káprázatos építésű motorok közül a győztesek díjainak többségét a Zodiac biztosítja.
2013. júniusában Újszilváson, az eredeti helyszínen az önkormányzat és a Betyársereg Motoros Klán új rendezvényt szervez. Az Önkormányzatnak és a Betyárseregnek őszintén sok sikert kívánunk a motoros találkozóhoz, mi pedig még egyszer köszönjük az eddigi buli lehetőségeket!


Kapcsolódó link: Újszilvás honlapja


 
   

   A 90-es évek elején az MMSZ-rendezvényektől megcsömörlött klubunk több száz, vagy talán több ezer hazai motorossal együtt vágyott már arra, hogy végre a nekünk megfelelő körülmények között jöhessen össze a hasonszőrűekkel.
Az országúton, vagy valamelyik vízparton való véletlen összetalálkozások után tudatosan kezdtünk el keresni egy olyan helyet, ahol az összes barátunkat vendégül tudnánk látni. Próbálkoztunk kempingekben, TSZ területeken, és több önkormányzatnál is. Akkoriban még a motorosoktól irtóztak, és mindenhol elutasítást kaptunk. Persze a valódi okot soha nem mondták meg, de a végeredmény ugyanaz volt: oda nem mehet száz motoros szórakozni! Aztán Gyuri a klubból összeakadt a kocsmában (neki ott van telke ) Újszilvás polgármesterével. Ez a találkozás kihatott a klubunkra, Újszilvásra, és nagyon sok motorosra is! Mi történt az ominózus beszélgetés közben? Elhangzott Fehér Tibor (a Polgármester Úr) szájából egy olyan mondat... Na de idézzük szó szerint!
"Motoros bulit Újszilváson? Persze, miért ne!"
   Először el se hittük, hogy sikerült, de aztán elosztottuk a feladatokat és munkához láttunk. 1992 júniusának utolsó hetében pedig ott gürcöltünk a pusztában, és bíztunk benne, hogy elkészülünk a hétvégére.
   A helyszín üressége az első pillanatban ijesztő volt, hiszen mindent nekünk kellett megcsinálni, semmi sem volt készen. Ugyanakkor tudtuk, hogy előny is ez egyben. A saját elképzeléseink alapján rendezhetjük be a területet, nem kell a kész dolgokhoz alkalmazkodni! A sátrakat, a kocsmát, a színpadot oda rakjuk, ahova akarjuk!
Az Alligator MC már csütörtökön megérkezett, aztán pénteken meg csak jöttek és jöttek a gépek, mi meg csak ámultunk. Hiszen nem is reklámoztunk! Össz-vissz egy kósza szórólapunk volt, és mindegyikünk szólt az összes motoros havernak.
450-en gyűltünk össze, és egy családias, baráti, ám mégis fergeteges party alakult ki, ahol még az sem számított, hogy a sztriptíztáncosnő nem jött el. Egy srác vetkőzött le helyette - nagy sikerrel! Aki ezen a bulin ott volt, abban biztos pozitív nyomokat hagyott! Vasárnap a búcsúzkodáskor pontosan tudhattuk, hogy mindenki el fog jönni legközelebb is!
És el is jött, de szólt még egy pár motoros cimborának. A kellemes emlékeknek köszönhetően 93-ban már háromszor annyian voltak, mint az előző évben.
   Azóta a közönséggel - veletek, motorosokkal - együtt formálódunk, formálódik a rendezvény is, és ez a jó pár ezer főt kitevő csoport, akinek hasonló az érdeklődése, folyamatosan saját kultúrával, és szokásokkal rendelkező réteggé alakul.
Nagyon jó, hogy a többi "fekete" Motoros Klubbal - barátainkkal - együtt ennek részesei és kialakítói lehettünk!
1992 óta már sokszor gyűltek össze a motorosok az Újszilvás melletti pusztán. A buli folyamatosan fejlődik, formálódik.

Miben is vehető ez észre? A fontos: 16 év alatt 1500 fát ültettünk el!

   Nézzük a zenekarokat! A zenei repertoárt klubunk mindig különösen nagy gonddal állította össze. Soha nem a "jelentkező" zenekarokból választunk (sejthetitek, mennyien vannak!), hanem a saját magunknak tetszőket keressük meg.
Akiket a kezdetek óta már megkerestünk: (és milyen kitűnő műsort adtak!) Harley Davidson Band, Damned Road, Bomber, Bulldózer, Rat Boys, Black Riders, Blues Company, Bad Times, Cik Cakk Company, Tequila, Carmen, Junkies, Stexas, Nemcsak Berry... És persze: Karthago, Irigy Hónaljmirigy, Ganxsta Zolee és a Kartel, Deák Bill Gyula és Hobó együtt, P. Mobil, a Beatrice Nagy Feróval, a Tankcsapda, és persze a külföldi sztárok, a Hammerschmitt Münchenből, vagy az Eurosmith Rómából!
Nagyon jó koncerteket élvezhettünk végig!
   2007-ben új koncepcióval álltunk elő: színházi előadás volt szombaton, méghozzá az István a Király c. örökérvényű Szörényi mű. 2008-ban sem maradunk rockopera nélkül. Szombat este Magyarország legsikeresebb színházi társulata, a Budapesti Operettszínház adja elő a musical műsorát!

   Az infrastruktúra az évek múltával ma már magától értetődő. Ott a Bungee Jumping torony, amiből nem csak kiugrani lehet, hanem felmenni körülnézni - ekkor ámulhatsz el igazán a tábor méreteit meglátva. Természetes az esti tűzijáték, a mega színpad, a sárkányrepülési lehetőség, az ország egyik legnagyobb sörsátra, a 100%-ban professzionális hang-, és fénytechnika, és az, hogy 30-40 motorosbolt jelenik meg a helyszínen.
   A büfé: a Devils Meeting-nek mindig saját fizetőeszköze van: a Devils Dollár. Tudjátok mi ennek az értelme? Először is megvan a maga hangulata. De ennél sokkal fontosabb, ami már biztos feltűnt nektek:
Az Újszilvási büfében nincs sorban állás!
Ez nagymértékben köszönhető a Devils Dollárnak, amiből csak 1, 5 és 10$-os címleteket adunk ki. Felgyorsul tőle a büfé, és el tud látni ennyi embert.

Elérkeztünk a legfontosabbhoz: Újszilvásra mindenki eljön!

   A létszám folyamatosan emelkedik, itt mindenki megtalálható. (már ha van türelmed megkeresni...) Az utolsó években ugyan csak egy pár százzal évente, de ennek talán az az oka, hogy többen nem is járnak motoros bulikra! Mindenesetre 2000-ben 6500-an* jöttek el, és általában ez is a létszám! A látogatók 10%-a külföldi, elsősorban német, osztrák és olasz.
Ebbe a komoly motoroslétszámba csak a tábor motoros területére belépőket számoltuk. Nem tekintjük azt a majdnem még egyszer ennyi embert, aki a falu és a tábor közötti kocsma és árus-soron mulat - ők nem motorral jöttek!

Jó szórakozást a képekhez!